Diverse interessante Youtube kanalen – deel 2

Voor deel 1, lees maar ons vorige bericht! Daar vind je al veel ideeën en voorstellen over interessante Youtube video’s en kanalen. In dit bericht gaan we met de thema verder en presenteren nieuwe ideeën over wat je kunt kijken.

Good mythical morning

“Goede mythische ochtend” presenteert een dagelijkse ochtend-show. Wij moeten toegeven dat heel veel van de video’s van dit kanaal over het eten gaan. Je kunt daar bijvoorbeeld zulke video’s vinden: zout en azijn snack smaaktest, blinde burrito smaaktest en zelfs kaviaar en wodka smaaktest. Maar ook testen ze wat er met verschillende dingen gebeurt als je ze voor een maand in de nagellakremover achterlaat. Of ‘s werelds meest belachelijke parfumreclame:

Smosh

Dit kanaal heeft een grote collectie van video’s die “elke … ooit” genoemd zijn. Ze presenteren, bijvoorbeeld “Elke Uber ooit”, “Elke klas ooit” en “Elke Anime ooit”. Ook hebben ze een collectie van “VS” video’s, zoals “School vs Werk”, “2008 Youtube vs 2018 Youtube” en gewoon “1998 vs 2018”. Verder hebben ze veel vermakelijke video’s, die geen bepaald thema hebben, waaronder “Als videogames echt waren” en “hoe word je beroemd op Youtube”. Als je iets vermakelijks en helemaal niet serieus wil kijken, dan is dit kanaal voor jou!

WatchMojo kanaal

Dit kanaal presenteert top tienen van alles – Popcultuur, Beroemde mensen, Films, Muziek, TV, Videogames, Politiek, Nieuws, Strips, Superhelden en veel meer. Ze publiceren dagelijks vier of meer top 10’s. Zijn populairste video is “Top 10 van Bruce Lee Momenten” – die heeft al meer dan 82 miljoen views! Andere indrukwekkende video’s zijn “Top 10 gekste evenementen live op TV opgenomen”, “Top 10 meest onderbroken filmmomenten”, “Top 10 onnodig geseksualiseerde vrouwelijke filmpersonages” en “Top 10 irritant pakkende liedjes”. Wees maar voorzichtig met dat laatste, die gaat je nog wekenlang achtervolgen!

ASMR

ASMR staat voor autonomous sensory meridian response of autonome sensorische meridiaanreactie. Het ASMR-gevoel is vaak beschreven als een tintelend gevoel dat op het achterhoofd begint en zich langs de nek en de rug uitstrekt. ASMR wordt meestal als aangenaam ervaren en kan opgewekt worden door bepaalde visuele of auditieve prikkels. Natuurlijk zijn er Youtube kanalen die specifieke video’s maken voor de ASMR-gevoelige mensen. Wij raden je geen specifieke kanalen aan, maar die kan je zelf makkelijk vinden. Ondanks het feit dat het fenomeen nog redelijk jong is, bestaan er al kanalen met meer dan 1 miljoen abonnees en video’s die meer dan twintig miljoen keer gekeken waren. Verschillende kanalen hebben ook verschillende richtingen, iedereen moet dus een beetje uitzoeken wat voor prikkels voor hem het best werken. Er zijn zelfs ASMR-video’s die uitleggen wat het fenomeen eigenlijk is. Met zulke video’s kan je redelijk snel begrijpen of je ASMR-gevoelig bent of niet. Een voorbeeld van zo’n video vind je bijvoorbeeld hier.

NigaHiga

Het perfecte kanaal als je van willekeurige grappige video’s houdt.

Cinema Sins

Het motto van dit kanaal is “geen enkele film is zonder zonde”. De makers van het kanaal zeggen dat ze bestaan om ons daar aan te herinneren. In hun video’s krijg je te zien alles wat verkeerd is met een of andere film. Wij adviseren dus om eerst de film zelf te kijken, anders bestaat er een kans dat je daar veel minder van gaat genieten.

Terug naar boven