Diverse interessante Youtube kanalen

Als je weet wat je wilt kijken – lees maar een van onze vorige blogs! Daar vind je informatie over de populairste muziekclips, interessantste inspirerende toespraken, of onthullende documentaires. Maar wat moet je doen, als je iets leuks wilt kijken, maar je weet niet precies wat? Dan is dit bericht voor jou! Hier geven we een lijst van de meest bijzondere ideeën waarmee je op Youtube kennis kan maken.

RealmPictures kanaal

Deze mensen maken indrukwekkende en een beetje gekke video’s! Ze hebben in hun huis en hun tuin een echte eerste-persoon schieter gemaakt. Dan nodigen ze nietsvermoedende mensen op Chatroulette, Omegle en Skype om controle te nemen. Stel je maar voor dat je in Chatroulette onverwacht een controle krijgt over een persoon die een zombie apocalyps moet overleven. Spannend he!

Deze video was zo’n succes geworden dat er nog een deel twee uitkwam en een paar opvolgende video’s. Ze kregen allemaal miljoenen views. Er is dus hoop dat er nog meer uitkomen!

AsapSCIENCE kanaal

De makers van dit kanaal doen precies wat in hun “over ons” beschrijving staat – ze bieden je een wekelijkse dosis van leuke en interessante wetenschap. Zij creëerden ook die ontzettend populaire “Yanny” or “Laurel” video, die al meer dan 48 miljoen keer bekeken werd. Ook kan je daar een antwoord vinden op het een van de oudste dilemma’s ooit: wat kwam er eerst de kip of het ei? Maar ze bespreken ook enkele serieuze vragen. Je kunt daar video’s vinden over verbazingwekkende feiten over de aarde, een advies over hoe je een slechte gewoonte kunt doorbreken en tips om je stress te verminderen.

Vsauce kanalen

Er zijn drie Vsauce kanalen: Vsauce1, Vsauce2 en Vsauce3. Alle drie zijn echt geweldig! Je vindt daar interessante video’s over de meest verschillende thema’s. Zoals ze het zelf uitleggen, zijn de kanalen voor geestverruimende video’s over wetenschap, technologie en mensen. Wil je weten wat een pizzastelling is? Of een aardappelparadox? Of vroeg je je altijd al wat muziek eigenlijk is? De antwoorden op deze en veel meer onverklaarbare vragen vind je op Vsauce kanalen!

Prestige Clips

Als je van gamen houdt – dan is dit kanaal voor jou! Het presenteert de beste gameclips van verschillende bronnen – van GTA tot Fortnite en PUBG. Natuurlijk zijn er daar ook een heleboel video’s over mislukte en grappige momenten. De makers van het kanaal respecteren de spelers en hebben altijd toestemming van de oorspronkelijke eigenaars om hun inhoud te tonen.

BuzzFeed

Het is moeilijk om een gemeenschappelijke introductie voor dit kanaal te vinden. Zo verschillend zijn de thema’s en stijlen van hun video’s! Soms zijn ze heel grappig en soms hebben ze het over zeer serieuze onderwerpen. Ze hebben bijvoorbeeld de tien beste taco vrachtwagens van LA onderzocht. Maar je kunt daar ook een video over recyclen vinden. Deze laatste was voor ons een grote verassing, want het laat zien hoe 50% van de dingen die je in de recycle-prullenbak stopt eigenlijk helemaal niet verwerkt worden en doorgaan naar de vuilstortplaatsen, naast het gewone huisvuil. Niet zo duurzaam. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg gave initiatieven die wél wat proberen terug te doen voor het milieu. Zoals Aliter Networks en FlyGRN. Ook interessant is een video over het hot topic van de laatste jaren: hoe sociale media je hersenen beïnvloedt.

Terug naar boven