Documentaires – deel 1

In dit bericht schrijven we over de beste documentairs die je gratis op Youtube kan kijken. Het is geen geheim dat veel interessante programma’s, series en documentaires alleen op Youtube premium beschikbaar zijn. Maar zelfs zonder dat abonnement heb je een kans om veel interessante documentaires te kijken. Hier beschrijven wij de films die ons het interessants lijken. Maar laat jezelf niet beperkt zijn door onze suggesties en kijk verder voor meer spannende inhoud!

Kalahari

De documentaires door Sir David Attenborough voor BBC 1 wordt beschouwd als de gouden standaard van natuurfilms. In Kalahari maakt hij een adembenemende reis door het uitgestrekte en gevarieerde continent van Afrika. In deze film zie je Afrika zoals je het nog nooit eerder gezien hebt. De film speelt zich af in de oude zuidwesthoek van het continent. Twee uitzonderlijke woestijnen liggen daar naast elkaar. Het water is schaars, maar deze woestijnen zijn op de een of andere manier vol leven. De dieren die hier wonen moesten de overlevingsregels op hun kop zetten. Deze film viert de vindingrijkheid van de natuur, hoe moeilijk het ook wordt.

The Family that Walks on All Fours

De naam van deze film vertaal je als “Het gezin dat op handen en voeten wandelt”. Deze BBC Twee documentaire beschrijft een Koerdische familie in Turkije. De familieleden bewegen zich allemaal met een gang die voorstelt dat evolutie eigenlijk achteruit kan gaan. De film presenteert ook een onderzoek van een nucleaire eenheid om een poging te doen deze bijzondere situatie uit te leggen. Ondanks het feit dat het einde redelijk optimistisch is is deze film nog steeds moeilijk om te kijken, zelfs als het echt oogopenend wordt.

HOW IT WORKS: The International Space Station

Deze documentaire legt de manier waarop een ruimtestation werkt uit. De verklaringen omvatten elke interne module onder druk, woonruimtes van de bemanning en wetenschappelijke apparatuur. De presentatoren geven de informatie op een duidelijke en boeiende manier. Bovendien, krijg je natuurlijk ook de prachtige uitzichten van de aarde uit de ruimte!

This is the Zodiac Speaking

The Zodiac Killer (De Zodiak Moordenaar) is een van de beroemdste reeks onopgeloste moorden. Het werk van deze crimineel leidde tot talloze theorieën en zelfs een film van David Fincher. Maar de echte crimineel werd nooit gevonden. Terwijl andere documentaires zich vooral richten op het wijzen naar interessante personen, kiest deze film in plaats daarvan voor feitelijke basisanalyse.  Ze laten de kijker tot hun eigen conclusies komen.

Home

Deze invloedrijke documentaire werd in 2009 gepubliceerd en werd al meer dan 100 miljoen keer gekeken. Deze film spreekt over milieuproblemen van onze planeet. De leuze van de film was “we hebben 10 jaar om de manier waarop we leven te veranderen”. En dat was dus in 2009! In de film leer je dat sommige problemen nog steeds helemaal niet opgelost zijn. Bovendien, sommige vreselijke gevolgen van onze manier van leven krijgen nog steeds geen aandacht. Gelukkig is het ook te merken dat tegenwoordig, negen jaar na de release van “Home”, steeds meer mensen en bedrijven zich van hun milieimpact bewust zijn. De film is ook vol van adembenemende landschappen en indrukwekkende dieren. Uiterst geadviseerd voor iedereen!

Voor meer interessante documentaires lees maar ons volgende bericht!

Terug naar boven