Interactieve video’s

Er is een kans dat je al over de interactieve video’s gehoord had, of zelfs een paar daarvan had gezien. Dan weet je dat die ontzettend interessant en vermakelijk zijn. Voor het geval dat je daar toch niet van gehoord heeft, hier is de definitie. Interactieve video’s zijn zulke video’s waar de kijker zelf invloed heeft op wat er in de video gebeurt. Met een gewone video krijg je een eenvoudige enkele reis zoals voorzien door de maker van de inhoud. De enige opties zijn dan om te pauzeren, snel vooruit te spoelen, achteruit te gaan of de video helemaal te verlaten.

Met interactieve video’s zijn er veel meer opties! Er zijn verschillende paden waar een kijker op kan lopen, afhankelijk van de opties die hij tijdens de video kiest. Dit zijn actieve video’s die het publiek op verrassende reizen brengen. Zelfs degenen die sceptisch staan tegenover zulke video’s vinden het meestal toch leuk.

Gebruik in reclame

Eén van de populairste gebruiksmogelijkheden van interactieve video’s is reclame. Dankzij een interactieve video, kunnen verschillende merken een betere betrokkenheid van hun publiek krijgen. Contentmakers kunnen een verhaal vertellen dat verschillende eindes kan hebben. Deze aanpak leidt tot 47% toename van de kijkcijfers vergeleken met lineaire reclames. Bovendien, zijn zulke reclames gewoon leuker om te kijken!

Veel merken bevorderen hun interactieve video’s op YouTube vanwege de ingebouwde videobewerkingsfuncties van het platform.

Interactieve video’s op Youtube

Interactieve elementen toevoegen aan je YouTube-video’s is op Youtube snel en eenvoudig. Binnen een paar minuten kan je al veel interessante opties implementeren. De meest voorkomende functionaliteiten zijn:

  • Hotspots: aanklikbare gebieden of knoppen in een video.
  • Vertakking: een ervaring waarbij je je eigen avontuur beleeft. De inhoud wordt dan aangepast op basis van de voorkeuren of beslissingen van de kijker.
  • 360 – video: een meeslepende ervaring waarbij kijkers omhoog, omlaag, links en rechts in een video kunnen kijken.

Geschiedenis

Het concept van interactieve video bestaat al meer dan een decennium. Maar ze zijn pas sinds kort voor marketing gebruikt. De eerste interactieve video’s verscheen in 2005, toen Flash een van de populairste platforms was voor het ontwikkelen van interactieve digitale ervaringen. In die tijd toenam de wereldwijde toegang tot breedbandsnelheid internet. Dat betekende dat meer mensen rijke media inhoud – zoals video – vanaf hun thuiscomputer konden bekijken.

Voorbeelden van geweldige interactieve Youtube video’s

Er bestaan duizenden interactieve video’s op Youtube – van eenvoudige spelletjes tot waarzeggers, virtueel rijzen en verhalen ontwikkelen. Hier geven we voorbeelden van de meest interessante voorbeelden daarvan.

Who Wants to be a YouTubillionaire!? – Wie wil een youtube miljardair zijn?!

Met deze video kan je de ervaring van deze populaire televisie programma zelf beleven! Je krijgt het aantal vragen met 4 mogelijke opties, en met het goede antwoord ga je door naar een volgende vraag. Er is zelfs een optie om een vriend voor advies te bellen! Het leukst van deze video is dat als je een verkeerde antwoord geeft hoef je niet meteen naar vraag één, je kunt gewoon dezelfde vraag opnieuw spelen.

Street Fighter – Straat vechter

Deze video vind je hier. Het idee is dat je een ervaring van een computer vechten spel krijgt! Je mag een tegenstander kiezen en met toetsenbord houd je controle over jouw eigen character.

Haunted House Party – Spookhuis Feest

Het begin van dit spel vind je hier. Wij gaan je toch niet alles vertellen, vind maar zelf uit!

Terug naar boven