Populairste Youtube video’s

Soms heb je een luie dag zonder van tevoren bedachte plannen. Dan is het leuk om lekker op de bank te gaan liggen een misschien een paar video’s of korte filmpjes te kijken. Maar de keuze is enorm. Hoe kan je beslissen? Het populairste antwoord op deze vraag is: “Ik kijk gewoon wat het meest bekeken is.” Vroeger was er een optie op Youtube die je de populairste video’s van alle tijden liet zien. Helaas is deze optie niet meer beschikbaar. Dat is heel jammer! Gelukkig zijn er nog mensen die ook daarin geïnteresseerd zijn. Bijgevolg bestaan er een paar lijsten die (redelijk) vaak bijgewerkt worden.

MyTop100Videos

Een Youtube gebruiker heeft een lijst van de honderd populairste video’s gemaakt. De lijst wordt iedere 5 maanden bijgewerkt met de meest gekeken video’s van Youtube. Deze lijst vind je hier: Most Viewed Videos of All Time・(Over 400M views).

Wikipedia pagina

Zoals al gezegd wordt de vorige lijst ongeveer één keer per vijf maanden bijgewerkt. Dus als je echt de laatste informatie wil weten moet je via andere bronnen informatie zoeken. Er bestaat ook een Wikipedia pagina die heel vaak bijgewerkt wordt. Het nadeel van deze pagina is dat er alleen maar dertig video’s worden vermeld. Dus als je meer dan dat wilt moet je toch met de Youtube afspeellijst blijven. De Wikipedia pagina vind je hier: List of most-viewed YouTube videos.

Directe link

Kort geleden hebben wij ook een directe link voor de meest gekeken video’s gevonden. Hier is de link. Kortom, wordt er zo op Youtube voor alle video’s die één van de letters a-z of cijfers 1-9 in de titel bevatten. Vervolgens filtert het de resultaten op kijkcijfers. Deze oplossing was door een Reddit gebruiker feqw gevonden: Reddit pagina met de oplossing. De oplossing heeft tot nu toe goed gewerkt, maar we weten natuurlijk niet of het in de toekomst werkend blijft.

Populairste video’s

Zoals te verwachten zijn de meest gekeken uploads de muziekclips. Vroeger was dat niet zo. In het begin waren de meest bekeken video’s vooral de zogenoemde virale video’s, zoals Charlie bit my finger – Again of The Evolution of Dance. Eigenlijk was elke video die de top van de lijst heeft bereikt een videoclip sinds Bad Romance van Lady Gaga voor het eerst tot die positie was gekomen. Zoals al gezegd, tegenwoordig is er geen lijst op Youtube zelf. Maar er zijn ook verschillende manieren om de meest bekeken video’s toch te weten te komen, en het wordt nog steeds als een enorme prestatie beschouwd. Momenteel (Oktober 2018) staat  “Despacito” – een nummer van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi met de Puerto Ricaanse rapper Daddy Yankee – op de eerste plek.

Verrassend genoeg was de allereerste video om een miljoen views te bereiken geen muziekclip maar een reclame. Het was een Nike-reclame met de Braziliaanse voetballer Ronaldinho. Dat gebeurde in 2005. In december 2012 werd “Gangnam Style” de eerste video die een miljard views bereikte. Later (in mei 2014) werd het werd ook eerste video die meer dan twee miljard keer bekeken werd. In februari 2018 werd het aantal video’s dat meer dan een miljard keer bekeken waren, honderd. In juli 2018 werd ‘November Rain’ door Guns N ‘Roses de eerste video die vóór het YouTube-tijdperk gemaakt werd om deze drempel te bereiken.

 

Meer populaire youtube videos.

Terug naar boven