De meest populaire Chrome-extensies in 2020 – beste plugins

Google Chrome is een van de krachtigste webbrowser van allemaal en wordt gebruikt door een aanzienlijk deel van online surfers. Chrome is populair vanwege zijn snelle en solide prestaties, het is een goed ontworpen browser en het heeft een aantal fantastische functies.

De Google Chrome store heeft een enorme verscheidenheid aan extensies. Voordat u ze installeert, kan het belangrijk zijn om te begrijpen dat te veel extensies de werking van uw browser kunnen vertragen. Daarom wordt aanbevolen om alleen de extensies te downloaden die u het nuttigst vindt.

Benieuwd welke Chrome-extensies uw browse-ervaring leuker kunnen maken? In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire Chrome-extensies. We bespreken verschillende extensies die u kunnen helpen om slimmer te worden, een veiligere online ervaring te hebben of om productiever te zijn.

Wat zijn de beste Chrome Extensies?

Een screenshot van TreeClicks voor Chrome.
Een screenshot van TreeClicks voor Chrome

TreeClicks for Chrome

Een van de weinige groene extensies / apps die tot nu toe is ontwikkeld, is TreeClicks. Deze extensie is gemaakt om het milieu te helpen terwijl we onze gebruikelijke online boodschappen doen. TreeClicks plant bomen voor mensen die online winkelen op populaire websites zoals Adidas, Amazon, Asos en Ikea.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Mensen zoeken naar verschillende manieren om de belasting van het milieu te verminderen. We veranderen ons voertuig in een elektrisch voertuig, we proberen minder plastic te gebruiken en we schakelen over op groene energie. Maar veel mensen beseffen niet altijd dat ook winkelen erg ‘natuuronvriendelijk’ is. Het beste wat we kunnen doen om onze planeet te redden, is de algemene consumptie verminderen. Helaas weten we allemaal dat het onmogelijk zal zijn om te voorkomen dat mensen winkelen. Hier komt TreeClicks met een oplossing.

Ze kunnen het u niet gemakkelijker maken: u downloadt de extensie gewoon gratis op uw computer en op het moment dat u uw online aankoop bevestigt, plant TreeClicks automatisch een boom. De productprijzen blijven exact hetzelfde, dus voor jou verandert er letterlijk niets. Bomen kunnen de aarde helpen afkoelen, dus door meer bomen te planten, zal de opwarming van de aarde beperkt zijn.

Dus hoe kunnen bomen worden geplant als de extensie u niets in rekening brengt? Hier is hoe het werkt: Treeclicks verdient door u als klant binnen te halen bij haar partnerwinkels, die meer dan 10.000 online winkels zijn. Met het grootste deel van de inkomsten planten ze bomen in India. Ze zoeken ook naar mogelijkheden om bomen te planten in andere delen van de wereld waar ontbossing plaatsvindt. Met deze extensie kunnen online shoppers het gevoel hebben dat ze eindelijk iets kunnen teruggeven aan de omgeving.

Als alle online shoppers de TreeClicks-extensie zouden gaan gebruiken, zouden er enorme hoeveelheden bossen kunnen worden geplant. Misschien leven we in de toekomst op een gezondere planeet. Zou dat niet geweldig zijn?

Installeer TreeClicks Google Chrome plugin

Adblock Plus Chrome Plugin

Laten we eerlijk zijn: niemand houdt van die vervelende advertenties op websites. Naast dat het verontrustend is en dat het sommige belangrijke delen van een website kan blokkeren, zorgt het er ook voor dat een pagina langzaam laadt. Maar het belangrijkste: de advertenties kunnen malware verspreiden. Als je hebt besloten dat je geen andere advertenties of commercials meer wilt zien, wordt het hoog tijd dat je een adblocker installeert.

Adblock Plus is een extensie die u helpt beschermen tegen die advertenties. De Chrome-winkel biedt meer extensies voor het blokkeren van advertenties, maar Adblock Plus wordt beschouwd als de favoriete en best beoordeelde extensie. Adblock Plus verloor nooit zijn populariteit sinds het de Google Chrome-winkel binnenkwam. Naast het blokkeren van banneradvertenties, worden ook advertenties voor sociale netwerken en pop-ups verwijderd. De extensie is gemakkelijk te gebruiken, u kunt uw eigen filterlijst instellen waarin u beslist welke advertenties u wilt zien en welke u voor altijd wilt blokkeren.

Adblock Plus werkt echter met acceptabele advertenties (gedefinieerd als niet opdringerig of irritant) die nog steeds bepaalde websites mogen ondersteunen.

Installeer Adblock Plus voor Chrome >>

Lastpass voor Google Chrome

We weten allemaal dat het overal online gebruiken van veilige en sterke wachtwoorden een essentieel onderdeel is van veilig browsen. Maar we weten ook dat een wachtwoord als (7% = -! PO misschien heel moeilijk te onthouden is, dus we kiezen er liever een met de naam van onze vader en zijn geboortedatum. Met Lastpass kunt u dit probleem oplossen voor alle websites die u gebruikt. De extensie biedt sterke wachtwoordsuggesties die een zeer kleine kans hebben om te worden gehackt. Bovendien maakt de extensie het mogelijk om uw wachtwoorden allemaal bij elkaar te houden op één plek en u automatisch in te laten loggen op al uw online accounts. U hoeft slechts één wachtwoord te onthouden en dat is het wachtwoord dat u met de extensie maakt.

Als u veel wachtwoorden heeft en u het moeilijk vindt om de controle te behouden, is deze extensie wellicht de juiste keuze voor u. Geen stress meer bij het beheren van veel gebruikersnamen en wachtwoorden! U hoeft uw gebruikersnamen en wachtwoorden niet eens aan de extensie toe te voegen. Het enige wat u hoeft te doen is de extensie te installeren. Wanneer u zich vervolgens aanmeldt bij een online account, vraagt ​​de extensie of u de informatie wilt opslaan.

Lastpass maakt uw browse-activiteiten niet alleen veiliger, maar zeker ook gemakkelijker!

Installeer Lastpass voor Chrome >>

Grammarly voor Chrome

Haat u het om grammaticale en spelfouten te maken? Controleer je elke e-mail, sms of chatbericht die je verstuurt nogmaals om gênante fouten te voorkomen? Zo ja, dan is Grammarly wellicht de juiste extensie voor u. Vooral als uw beroep schrijven inhoudt (bijv. Auteur, inhoudschrijver, blogger), moet u overwegen deze extensie te installeren. De perfecte oplossing voor iedereen die zich zorgen maakt over een foutloos schrijven.

De extensie is gratis en geeft je direct feedback op de tekst terwijl je schrijft. Dit kan een e-mail zijn die je in Gmail aan je baas typt, een ‘gelukkige verjaardag’-sms naar je vriend op Facebook, een nieuwe tweet op Twitter of een werkervaring op LinkedIn. Grammarly helpt je in elke situatie!

Wanneer een woord of zin een blauwe onderstreping heeft, geeft Grammarly je suggesties op basis van duidelijkheid. Het is misschien een moeilijk te lezen zin die je net hebt geschreven. Een rode onderstreping wordt gebruikt om verkeerd gespelde woorden en grammaticale fouten op te sporen. Als je Grammatica gebruikt in Google Docs, zal het alleen de rode onderstreping gebruiken (vergelijkbaar met Microsoft Word).

Download Grammarly Chrome-extensie >>

The Great Suspender

Veel tabbladen tegelijkertijd kunnen openen is een zegen: we willen onze inbox in de gaten houden, een tab hebben voor Facebook en we willen ook de nieuwste items in onze favoriete online winkel kopen. Maar als u meerdere tabbladen tegelijkertijd open heeft, kan dit uw computer vertragen en kan het ook het geheugen leegmaken.

Met The Great Suspender kunt u tabbladen opschorten die u momenteel niet gebruikt. Bovendien biedt de extensie u de mogelijkheid om websites weer te geven die u liever niet wilt opschorten. U kunt ook het interval definiëren voor het opschorten van uw tabbladen.

De extensie zorgt ervoor dat het tabbladpictogram op uw werkbalk nog steeds verschijnt (enigszins gedimd), terwijl het wordt verwijderd uit het geheugen van uw computer. De hangende tabbladen kunnen snel worden herladen, zodat ze gemakkelijk toegankelijk blijven.

De extensie zal geen vastgezette tabbladen of tabbladen met actieve tekstinvoer, zoals formulieren, opschorten. Met de extensie kunt u uw tabbladen helaas niet ordenen, maar het kan u helpen om een ​​betere en snellere browse-ervaring te hebben.

Door het geheugen van uw pc laag te houden, zullen de prestaties van de machine verbeteren. Het behoudt ook de levensduur van de batterij op laptops.

The Great Suspender Chrome Extension >>

PushBullet for Chrome

Met PushBullet ontvang je meldingen van al je oproepen en berichten (je hebt een telefoon nodig met een Android-systeem) op je computer. Zo zorg je ervoor dat je nooit een belangrijke melding mist!

Als uw telefoon u afleidt terwijl u aan het werk bent, is dit misschien de juiste extensie voor u. De extensie zet alle chats van je telefoon in je browser, inclusief Facebook Messenger, WhatsApp en ook sms-berichten.

De extensie maakt het gemakkelijker om uw berichten op uw computer te typen in plaats van op uw telefoon. Vooral als u lange sms-berichten moet verzenden, typt u ze liever op uw computer dan op uw telefoon.

Bovendien maakt de extensie het delen van links, afbeeldingen en bestanden tussen apparaten heel eenvoudig. Je hoeft jezelf nooit meer te e-mailen om toegang te krijgen tot een link op een ander apparaat!

Wanneer u besluit een melding op uw computer te sluiten, verdwijnt deze ook automatisch op uw telefoon. PushBullet is een echte tijdsbesparing!

Installeer PushBullet voor Chrome >>

Google Translate

Met de Google Translate-extensie kunt u de inhoud op elke website lezen, ongeacht de taal. De Google Translate website is al een handig hulpmiddel voor het vertalen van relatief kleine stukjes tekst. De Google Translate-extensie helpt u echter om volledige webpagina’s te vertalen door op de werkbalkknop te klikken.

De extensie herkent automatisch of de site die u bezoekt een andere taal gebruikt dan uw standaard. Er verschijnt een pop-upknop naast de tekst en als u erop klikt, wordt de inhoud binnen een seconde vertaald. Als u niet wilt dat een volledige webpagina wordt vertaald, maar slechts een deel ervan, hoeft u alleen de tekst te markeren die u vertaald wilt zien. Bovendien kun je naar de uitspraak van vertaalde stukjes tekst luisteren als je dat wilt.

Installeer Google Translate voor Chrome >>

Typio Form Recovery Chrome Plugin

Het is u misschien al eerder overkomen: een lange opmerking schrijven op een website die verloren is gegaan vlak voordat u deze plaatste. Misschien is de batterij van je laptop leeg, misschien heb je per ongeluk je browser gesloten, of misschien heeft je kind besloten zijn pink op je toetsenbord te leggen. Dergelijke situaties kunnen erg frustrerend en tijdrovend zijn.

Typio Form Recovery biedt een oplossing door alle opvulgegevens in uw browser op te slaan en terug te brengen wanneer er een ongewenste fout optreedt. Dit betekent dat het alle gegevens herstelt waarvan u dacht dat u ze voor altijd verloren zou hebben.

Na het installeren van deze extensie voor uw Chrome-browser, verschijnt de hersteloptie wanneer u iets in een tekstveld of formulier typt. Wanneer u op het kleine pictogram in het tekstgebied klikt, wordt eerder opgeslagen tekst weergegeven.

Typio Form Recovery Chrome-extensie >>

Conclusie

Het installeren van extensies voor Google Chrome kan uw productiviteit verhogen, maar als u er te veel gebruikt, kan dit uw browser vertragen. Het geheim is om extensies met mate te gebruiken. Blijf bij degenen die het beste voor u werken, maar denk niet dat u ze allemaal hoeft te installeren, alleen omdat ze gratis zijn. Afhankelijk van uw browse-activiteit, uw werk, hobby’s en interesses, kan de ene extensie interessanter zijn dan de andere. Als je een schrijver bent, kan Grammarly erg handig zijn. Bent u een frequente online shopper, dan is TreeClicks een onmisbare extensie om ervoor te zorgen dat u – gratis – bijdraagt ​​aan een betere wereld terwijl u uw favoriete items koopt. Op deze blog vind je meer Chrome-extensies.

Samenvattend zijn de beste Chrome-extensies:

  1. TreeClicks for Chrome
  2. Adblock Plus voor Chrome
  3. Lastpass voor Chrome
  4. Grammarly
  5. The Great Suspender
  6. PushBullet voor Chrome
  7. Google Translate voor Chrome
  8. Typio Form Recovery Chrome
Terug naar boven